Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Museumsgården Karensminde

Gården Karensminde er et levende museum, hvor marken, dyrene og en masse frivillige er med til at gøre udstillingerne levende og spændende.

Et besøg på Museumsgården Karensminde er som at træde ind i en anden tidsalder.

Du kan gå på opdagelse på hele gården og i stuehusets mange rum, hvor en historie fra gamle dage gemmer sig i hver en krog.

 

  

Kom tæt på dyrene og deltag i aktiviteter

På Museumsgården Karensminde er der rig mulighed for at komme tæt på dyrene. Nogle dage kan du give en hånd med, når æggene skal hentes ind fra hønsene. Gå en tur i stalden og se på grisen, som ofte har smågrise. Du kan også se og kæle med kaninerne, der ligger og hygger sig i deres bure.

Når de store jyske arbejdsheste bliver spændt for vognen, er der også mulighed for en tur ud over mark og land i den gamle hestevogn.

  

Særlige aktivitetsdage:

I løbet af året afholdes der særlige aktivitetsdage, hvor du kan opleve: 

  • En tur i hestevognen, der trækkes af gårdens store jyske heste. Turen koster 20 pr. person.
  • Træværkstedet, hvor der laves legetøj fra gamle dage. Her kan børnene selv prøve kræfter med værktøjet og eksempelvis bygge en flyvemaskine. 
  • Smedjen, hvor der laves hestesko og andre jernredskaber.
  • I stuehuset er de frivillige i fuld gang i både køkkenet og stuen.
  • I butikken finder du blandt andet hjemmelavede specialiteter fremstillet af gårdens friske ingredienser.
  • Bliver du kaffetørstig, så har kaffestuen åbent. Her kan du blandt andet købe en kop kaffe og en ostemad eller et stykke kage. 
  • på gården finder du vaffelboden med de populære Karensmindevafler.

 Se hvad der sker på Museumscenter Karensminde lige nu

Spisemuligheder på Museumscenter Karensminde:

Du er meget velkommen til at tage din egen madpakke med og nyde den i de smukke omgivelser. Udenfor er der bord og bænke, du kan sidde ved, men du er også velkommen til at tage dit eget tæppe med og slå dig ned på et af de mange grønne områder. Hvis du i stedet ønsker at sidde indendørs, kan du spise madpakken i laden.  

På de særlige aktivitetsdage kan du desuden købe et godt hjemmelavet måltid eller en ostemad, kaffe og kage i kaffestuen. Maden er lavet med fokus på årstiden og af grøntsager, bær og frugter, som dyrkes på gården. I laden kan du på de særlige aktivitetsdage købe Karensmindevafler. 

Levende historie

De frivillige fortæller gerne om deres arbejde og kommer med anekdoter om gårdens historie. De kan både fortælle om, hvordan man udførte arbejdet i gamle dage og fortælle om alle de forskellige mennesker, der har boet på gården. I kan også altid spørge vores museumsværter, som er behjælpelige med det meste.