Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Tag selv på byvandring med krigsmindeguiden

Krigsmindeguide med en oversigt over mindesmærker i Billund Kommune.

Museet har udviklet en oversigt over de mindesmærker, der blev sat i forbindelse med 2. verdenskrig og lokale fortællinger fra besættelsen i Billund Kommune.
Mindesmærker kan bestå af mindesten, monumenter og statuer, men kan også være gravsten og mausoleer.

Vi vil med denne krigsmindeguide sætte fokus på 2. Verdenskrigs mindesmærker i Billund Kommune. De minder os om vores fælles historie, fælles identitet og fælles ophav.

For hvert mindesmærke har vi fortalt historien om det enkelte mindesmærke, den lokale historie, der hører til mindesmærket og den nationale eller internationale historie under 2. Verdenskrig, der relaterer sig hertil. Man skal derfor forestille sig, hvordan man dykker længere og længere ned i den helt specifikke historie, der knytter sig til mindesmærket.

Krigsmindeguiden findes i to former: en fysisk folder og en app. Derfor er der alle muligheder for at opleve og mindes vigtige personligheder og begivenheder under besættelsen i Billund Kommune.

Krigsmindeguide som både folder og app er udviklet i samarbejde med museets venneforening Besættelsessamling Grindsteds Venner, Grindsted Arkivet og Hærhjemmeværnet Distrikt Sydøstjylland.

Folderen kan du hente gratis her.

Guide to Memorials from World War 2 - the English version

Du kan downloade museets krigsmindeguide som app.
Guiden findes i appen Useeum, som kan downloades ganske gratis både i App Store og Google Play Butik.


Screen shots af useeum app