Julemarked på Museumscenter Karensminde den 2. og 3. december 2017

Der er lagt op en weekend med god gammeldags juleidyl, når vi første weekend i december slår dørene op til det hyggelige julemarked på Museumscenter Karensminde. Her er alt, hvad der skal være for at sætte gang i julestemningen hos børn og voksne.

Karensmindes venner har sommeren igennem haft travlt med at fremstille varer til julemarkedet. Der er syltet asier og rødbeder fra marken og kogt gelé og marmelade af gårdens bær.

I smedjen kan der købes smedede julehjerter og andre dekorationer til at pynte udendørs, og i træværkstedet kan man købe fine snedkererede fuglehuse. I laden er der stande, hvor man kan købe et væld af forskellige ting såsom julekort, julepynt, juledekorationer, håndarbejde, glas, keramik, uldvarer, og honning. I laden kan man købe varm gløgg og æbleskiver.

Udendørs på gårdspladsen er der fyldt med juletræer og pyntegrønt, og klejnekogeriet bidrager yderligere til en rigtig duft af jul.

I stuehuset er der også et højt aktivitetsniveau. Der er pyntet smukt til jul med skinnende røde æbler, gran og fin gammel julepynt. Noget af pynten lavet af Karen Søgaard - den sidste Karen på gården. Det er bl.a. fine snefnug og roser af silkepapir, magen til den pynt hun kender fra sin barndom på Karensminde i 1930’erne. I køkkenet er der ild i det gamle brændekomfur, hvor der koges kål og bages småkager på ægte gammeldags manér.

Der er selvfølgelig ingen jul uden Julemanden, der kommer forbi på Karensminde, det sker også i år kom og hils på ham.

Tid og sted:

Lørdag d. 2. december og søndag d. 3. december. Begge dage kl. 10.00-16.00