Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Nye kulturhistoriske udstillinger på Karensminde

Glæd jer til at opleve de nye udstillinger om Karensmindes historie, om Andelsbevægelsen som bindeled mellem landbruget og industrialiseringen i Billund Kommune og om det samspil, som altid har foregået mellem naturen og kulturen.

Hen over sommeren og frem kan man opleve nye udstillinger på Museumsgården Karensminde i høkeren, vognporten og laden.

Høkeren

Museet sætter i høkeren fokus på Karensmindes særlige og samlede historie, og dennes position som enggård, fæstegård og sognefogedgård. Samtidig gennemgår vi Karensmindes fire faser, der smukt tager os igennem tiden med engbønderne, hedebønderne, et mere traditionelt moderne landbrug, for til sidst at blive museumsgård.

Vognporten

I vognporten udstilles vogne og store fotografier, der fortæller andelsbevægelsens historie. Andelsbevægelsen var markant og synlig i Billund Kommune, og overalt skød der mejerier, slagterier og endda fabrikker op, som var startet af andelsbevægelsen. Museet vil med denne historie samtidig undersøge overgangen mellem landbruget og industrien, og hvorledes disse to perioder blandt andet blev forbundet af andelsbevægelsen.

Laden

Fra 15. oktober kan man i laden opleve det særlige forhold mellem mennesket og naturen i Billund Kommune. Menneskets indvirkning på og brug af naturen er både vores og Danmarks historie. Gennem vores møde med naturen, udvikler vi os til landbrugsnation, derefter til en industrination og videre frem til nu, hvor vi har stort fokus på turisme og rekreation. I udstillingen kan man både opleve, hvordan naturen har haft indvirkning på mennesket og omvendt, men også hvordan vores historie uløseligt hænger sammen hermed gennem tiderne med skiftende strømninger og holdninger.