Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Skoletjeneste

Book et undervisningsforløb om kulturhistorien i Billund Kommune. Lige nu tilbyder vi forløb til fagene natur og teknik, historie, samfundsfag, dansk og billedkunst - og vi udvikler stadig.

Vores sted

Skal du undervise i nyere tids kulturhistorie i Danmark? Så har Billund Kommunes Museer alt hvad du skal bruge! Her formidles helt konkrete fortællinger om Billund Kommunes udvikling - som er kendetegnende for hele Danmark - fra landbrugssamfund til industrisamfund til et samfund som i stadig højere grad dyrker turisme som erhverv.

Billund Kommunes Museer rummer blandt andet Museumsgården Karensminde, hvor man har mulighed for at opleve dansk landbrug, som det var for 100 år siden. Her står den på bondegårdsliv for en dag med alt hvad dertil hører af heste, grise, køer og får, en mødding der lugter lidt, mudrede marker og svuppende gummistøvler, frisk luft og duften af korn og hø.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Det skal være sjovt at have et skoleforløb på Billund Kommunes Museer; eleverne skal tage herfra en god oplevelse rigere – glade og mætte af læring. Som eksternt læringsmiljø åbner vi muligheden for, at eleverne tilegner sig viden på en anderledes praktisk og legende måde.

Vi lægger stor vægt på dialog og inddragelse og vil gerne aktivere eleverne både fysisk og mentalt.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Vores mål er at bevæge eleverne – både emotionelt men også kognitivt imod en større forståelse af, hvad der har dannet den kulturen, naturen og miljøet, som de er en del af i dag – hvad enten de er født her eller tilflyttet. Vi ønsker at danne sammenhæng og perspektiv for eleverne, som går på tværs af tid, sted og mennesker og dermed gøre tilværelsen for en hedebonde i 1890 relevant og vedkommende for en skoleelev i 2021.

Lige nu tilbyder vi blandt andet forløbene:

Dyrk lige landbruget (historie, natur og teknik - mellemtrin)

Husdyrbingo (historie, natur og teknik - indskoling)

Min by i udvikling (dansk, historie, billedkunst - udskoling)

Se flere muligheder nedenfor.

Klik her for at sende en forespørgsel

Skoler i Billund kommune har mulighed for at booke de gratis forløb Husdyr på gården og Afgrøder på gården gennem Den grønne Læseplan. Ring og hør nærmere på telefon 79727490.

Linket åbner et nyt vindue med en formular. Her vælger du 'Skoler". Du kan nu vælge mellem flere tilbud. "Husdyrbingo" og "Dyrk lige landbruget", samt forløbet "Min by i udvikling"