Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Læringsbesøg

Den 4. december 2019 var eleverne på deres første læringsbesøg på Museumsgården Karensminde, hvor temaet omhandlede en god museumsoplevelse for netop deres målgruppe.

Billund Kommunes Museers nye store museumsprojekt kræver en masse viden om mange forskellige målgrupper. Og hvem ved bedst, hvad der sjovest og mest læringsrigt for en 12-årig? Det tror vi på, at en 12-årig selv gør!
Derfor var formålet med læringsbesøget at klæde eleverne på til en interviewundersøgelse, som de senere skal gennemføre blandt andre 12-årige i Billund Kommune. Den viden, som interviewundersøgelsen giver dem, skal nemlig bruges til at tænke kreativt inden for det nye museumsprojekts rammer. De fik på deres første læringsbesøg derfor et særligt indblik i, hvad projektet rummer, og hvad visionerne er. De fik også en indføring i museets opbygning, udstillingssteder, og blev vist rundt på den gamle museumsgård Karensminde og i showroomet med de mange museumsplaner i udstillingslokalet. Og så fik de, at vide, hvad det krævede at være inspektør, hvilken uddannelser man kunne tage, og hvor længe man så skulle gå i skole – hvilket var lidt chokerende for nogle.

Gode spørgsmål fra eleverne

Eleverne var meget videbegærlige og stillede mange gode spørgsmål, som for eksempel ’Hvornår skal museet stå færdigt?’, ’Hvem skal betale?’ og ’Hvor skal det nye museumscenter ligge?’. De sugede alt det til sig, de kunne, så de kan bruge det til kreative og sjove ideer om, hvordan et nyt museum skal udformes, og hvordan indholdet og læring gennem leg kan formidles til 12-årige.

Eleverne skal næste gang, vi mødes præsentere deres resultater og produkter overfor museet – ideer der vil indgå i det videre udviklingsarbejde omkring det nye museum. Det bliver rigtig spændende, og vi glæder os rigtig meget!


Museet har adopteret en klasse fra Grindsted Privatskole