Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Udstillingsplan

Følg med i udstillingens udvikling

Vi vil gennem fire ledende (jernbane)spor udfolde historien om 1) modstandsfolk, og deres arbejde på at sabotere tyskernes brug af jernbanen, deres skæbner og deres liv både som aktive og som tilfangetagne. Vi vil udfolde historien om 2) jernbanens ansatte og deres liv, og besættelsens indvirkning herpå. Vi vil udfolde historien om 3) tyskerne i byen, der kom hertil med banen, besættelsesmagtens påvirkning i Grindsted, og hvorledes 4) tyske flygtninge kom til Grindsted efter krigen. 

Spor af Besættelsen skal opstilles i udstillingsbygningen ved Museumsgården Karensminde. Den skal bygges op med de fire fortællinger som bærende fortælleled. Et midterrum binder historien sammen, hvori grundfortællingen og introduktionen til udstillingen vises. Dermed kommer der i alt fem rum, som vi forbinder via jernbanespor i gulvet. De fire fortællinger formidles på fire forskellige måder, så vi kan ramme flest mulige segmenter.
Spor af Besættelsen bliver utrolig nærværende ved, at genstandene fortæller og skaber - eller genskaber – historien og bidrager derigennem til at skabe en stærkere lokal identitet og tilhørsforhold. Vi tror på, at autenticitet skaber oplevelsesgrundlaget for museets særlige formidlende rolle, og mener derfor, at genstandene skal sættes i centrum. Vi vil kombinere genstandene med oplevelsen og skabe en stærk sammenhæng mellem samlingen og formidlingen. Udstillingen kan dermed udfolde en stor del af besættelsessamlingen.

Fra første idé til en færdig udstilling gennemgår udstillingen en række processer og udviklingsfaser, der hele tiden kan ændre sig.

Her på siden kan du følge med i denne spændende udvikling.

Du kan også downloade udstillingens prospektmateriale, som vi har skabt sammen med Besættelsessamling Grindsteds Venner.